Eden Hazard is fan van Ruinart Blanc de Blancs ... en wij hebben een mooi alternatief!
- Pieter Vanlommel
- 10 mrt 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 23 apr 2024
Eden Hazard is één van de beste, zo niet de beste voetballer die België ooit gekend heeft. De aanvaller blikte onlangs openhartig terug op zijn fantastische carrière. “Een dieet is nutteloos”, zo vertelde de gewezen Rode Duivel aan 'France Football'. “Diëten is goed als je tot veertigste wil voetballen, maar dat was niks voor mij. Bij mij stond er altijd een flesje Ruinart Blanc de Blancs koud.”
Hazard is een man van klasse, zoveel is zeker, want de Blanc de Blancs van Ruinart staat gekend als één van de beste Champagnes ter wereld. ‘Blanc de Blancs’ wil zeggen dat de wijn uitsluitend gemaakt is van witte druiven. In het geval van Champagne dus enkel Chardonnay, want de overige twee klassieke druivenrassen in een champagneblend zijn twee blauwe druivenrassen: Pinot Noir en Pinot Meunier.
Een blanc de blancs wordt gezien als een prestigeproject. Dit omdat het bijlange niet zo gemakkelijk is om een consistente topkwaliteit te leveren van één druivensoort ten opzichte van drie druivensoorten, waarbij de kwaliteiten van de ene druif die van de andere kan aanvullen.

Wie zo'n Blanc de Blancs van Ruinart (88€) eens wil proeven, mag dat laten weten via onze contactpagina. Découvin staat echter voor betaalbare kwaliteit en we durven zonder schroom stellen dat onze Blanc de Blancs (27€) van Graham Beck uit Zuid-Afrika niet veel moet onderdoen voor de meer dan drie keer zo dure bubbel uit de Champagne.
Deze Blanc de Blancs van Graham Beck komt uit Robertson, waar de wijnmaker een gelijkaardig terroir vond als dat in de Champagne. Vervolgens nam hij de gerenommeerde Pieter Ferreira, alias 'mister Bubbles', een legende in de Zuid-Afrikaanse Méthode Cap Classique, onder de arm om dit terroir zo goed mogelijk tot expressie te laten komen in zijn wijnen.
Het resultaat is een uiterst klassevolle bubbel met rijke en romige aroma's met hints van limoen en uitgesproken tonen van gist en brioche. Ook in de mond zet deze rijkheid zich voort met een spannende mousse die lang blijft nazinderen.

Tot slot geven we nog een citaat mee uit het afscheidsinterview van Eden Hazard, een passage die de mens Hazard treffend omschrijft: “In een ideale wereld zou ik ver weg trekken, de bergen in, zelfvoorzienend met een kudde schapen, ook al ben ik geen herder. Of ik zou een wereldreis maken met mijn kinderen in een mobilhome. Hoe minder aandacht ik krijg, hoe beter. Ik vond het leuk om in de schijnwerpers te staan en de beste van een team te zijn. Maar ik had het niet nodig om gelukkig te zijn. Ik zal het ook niet missen.”
Amen...

Commenti